- Detaljer
- Skriven av Anna Oscarson
I söndags förlorade vi en erfaren fallskärmshoppare, omtyckt instruktör och älskad vän. Marcus Turula omkom i en fallskärmsolycka på Vårgårda flygfält, 35 år gammal.
På fredag håller Fallskärmsklubben Cirrus Göteborg en minnesstund ute på klubben.
Många undrar vad det var som hände och en utredning pågår.
Riksinstruktör (RI) Sven Mörtberg berättar: ”SFF genomför en utredning under min ledning som RI, sk. ”Utredning fallskärmsolycka”. Det görs på uppdrag av Transportstyrelsen genom delegationsavtalet.
Utredningen startade omedelbart under söndagen. En utredning av en olycka är komplex och tar tid. Den måste få ta tid för att säkert kunna klarlägga orsak till en händelse.
Det som pågår nu är inhämtning av information och data på bred front. SFF samarbetar med Polisen som har beslagtagit utrustningen.
Expertis, både internt inom SFF (MK, USK m.fl.), men även internationellt ingår i utredningen.
När all data finns, påbörjas analysfasen. Först efter analysen kan slutsatser dras och orsaken till den tragiska olyckan fastställas.
Det är oerhört frustrerande för alla att inte snabbt få svar på vad som gick fel. Men, att spekulera i detta skede innan vi VET orsaken, kan vara direkt skadligt!”
Statens Haverikommission, SHK, kommer inte genomföra en egen haveriutredning, då de inte gör det när det kommer till fallskärmsolyckor (bara flygolyckor).
- Detaljer
- Skriven av Anna Oscarson
Under söndagseftermiddagen den 15 maj inträffade en olycka på fallskärmsklubben Cirrus Göteborgs hemmafält i Vårgårda. En erfaren hoppare slog hårt i marken. Trots snabba insatser kunde hopparens liv inte räddas. Hopparens anhöriga har underrättats.
- Vi beklagar det inträffade och våra tankar går till hopparens familj, klubbkamrater och övriga vänner. Hela hoppsverige sörjer, säger Jocke Berlin, ordförande i Svenska Fallskärmsförbundet.
Svenska Fallskärmsförbundet har under ledning av riksinstruktören påbörjat en utredning kring vad som kan ha orsakat olyckan.
- Detaljer
- Skriven av Penny Robertson-Pearce
I helgen har EM och världscupen i vindtunnel genomförts i Charleroi, Belgien. Kwansta Kwattro gjorde en fantastisk insats och tog hem brons i EM med ett snitt på 21,2. Övriga deltagare från Sverige var Echochamber och Aurora i FS4, André Persson i freestyle samt André och Hercules Östberg i D2W.
Se alla resultat från EM och världscupen här:
- Detaljer
- Skriven av Penny Robertson-Pearce
Den 27 - 28 maj anordnas DM norra i kalottformation och precision i Gryttjom.
Läs hela inbjudan här:
- Detaljer
- Skriven av Penny Robertson-Pearce
På riksstämman meddelade styrelsen hur tävlingsfonden 2022 blev fördelad. Mottagarna har även erhållit mejl från tävlingsansvarig, Johan Hellström i styrelsen,
Spets 5450 kronor/ person
Team Echochamber (FS4) 5 personer 27250 kr
Henrik Raimer (speed) 5450 kr
Magnus Falk (precision) 5450 kr
Bredd plus+ 4250 kronor/person
Team Aurora (FS4) 5 personer 21250 kr
Purple Pain (WS) 3 personer 12750 kr
Ola Johansson (WS) 4250 kr
Bredd minus- 2250 kronor/person
Peter Bendt (Precision) 2250 kr
Team Oktan (CF) 3 personer 6750 kr
Susana Leal (speed) 2250 kr
Team Medusa (freestyle) 2 personer 4500 kr
Totalt: 92150 kronor