Johan Karlsson swoopar i Dubai. Foto Joline Lorant.

Igår 5 december satte Magnus Falk ett nytt svenskt precisionsrekord med 8 cm över 10 tävlingsrundor. Tidigare i veckan satte swooparen Johan Karlsson nytt rekord i sin grenen speed med 2,171 sekunder.

I veckan som gick gjorde den svenska landslagstruppen utmärkt ifrån sig på tävlingen 5th Dubai International Parachuting Championships i Dubai. Båda tävlande i precision, Michael Alpfors och Magnus Falk gick till semifinal där Magnus också satte svenskt rekord med 8 cm över 10 tävlingsrundor. Efter sju rundor låg Magnus på en delad 3e plats och Michael på en delad 8e plats.

Även swooparen Johan Karlsson satte rekord i veckan. Det var på en deltävling i Dubai International Swoop League som gick innan Dubai International Parachuting Championships startade. Det svenska rekordet i delgrenen speed är nu 2,171 sekunder och därmed slog han också sitt eget rekord 2,329 s från SSC-cupen tidigare i år. Han avslutade Swoop League-tävlingen på en total 10:e plats omgiven av världseliten, en väldigt bra prestation.

I den stora DIPC-tävlingen deltog i swoop även svenskarna Stefan Burström, som kom på 21a plats totalt och Thomas ”Tummen” Biehl som hamnade på 41a plats totalt. Johan låg ett tag på en 6e plats totalt, men fick ett par nollor efter att ha satsat allt i speed och halkade ner till 19e plats. Han behöll dock en 6e-plats i zonprecision och en 9e-placering i distans.

Team Entangled tog 5e platsen i CF2 sekvens.  Laget börjar bli jämnare och håller en högre nivå numera, skriver Lennart Vestbom på tävlingsbloggen.

Speedhopparna Daniel Hagström och Henrik Raimer fick båda ett antal "OB", när de två mätinstrumenten visar olika, vilket innebär att rundan blir utan resultat. Därmed slutade de på en 8e (Daniel) respektive en 11e (Henrik) plats, inte så bra som väntat. Men de kommer båda igen nästa år!

Se alla resultat från tävlingen i Dubai här.
 

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512