Sven Mörtberg och Johan Hansson, två av landets främsta storformationshoppare, har under 14 - 18 juli coachat under ett BigWay camp på Fallskärmsklubben AROS.

Under campet fick deltagarna lära sig grundläggande teori i storformationshoppning och tekniker för bland annat dyk, floating, bryt och tracking i grupper praktiserades över Västerås. Dessutom så hölls seminarium där Sven och Johan delade med sig tips, erfarenheter och minnesvärda anekdoter från storformationshoppning och satta världsrekord.

Under campets sista två dagar hoppades det från två Caravaner med rotefällningar. Deltagarna fick också direktiv om att landa i särskilda landningszoner, en detalj som är viktig för att undvika kalottkollisioner när många hoppare ska landa förutsägbart och säkert.

"Jag är jättenöjd med veckan då vi fått hoppa alla dagar och allt har skett 100 % säkert. Alla deltagare har fått prova olika storformationstekniker som de kommer att känna igen och ha nytta av om de deltar i stora formationer.", svarar Sven på frågan om hur han tycker att campet har varit.

"Jag har både lärt mig nytt och återupplivat gammal kunskap som jag haft men nånstans glömt bort så jag är jättenöjd!", svarar Fredrik Wesslén på frågan om han har lärt sig något nytt av att delta på campet.

Kort sagt var det ett uppskattat camp som säkert återkommer under 2015 för er hoppare som vill veta mer om BigWay-hoppning!

Foto: Mikael Söderberg

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512