Ludde Åkesson klämmer ner sig bland murar, träd, montrar och publik. Foto Paula Zielinski

Det har varit många skärmar i luften över Gotland den senaste tiden, först på Skycamp och nu i flera sammanhang under politikerveckan.

Först ut att hoppa var medlemmar från Gotlands fallskärmsklubb som hoppade med en regnbågsflagga samtidigt som nazistiska Svenskarnas parti höll tal förra lördagen. Manifestationen uppmärksammades bland annat i Aftonbladet där Thomas Zielinski, en av initiativtagarna bakom uppvisningen, sa att de genomförde "en fredlig manifestation för medmänsklighet".

Dag Svensson med regnbågsflaggan. Foto Eva Sjöstrand/SR Gotland

Att ÖB Sverker Göranson utnyttjade tandem hoppet som han fick i 60-årspresent av förbundet har vi redan uppmärksammat här, men folk på marken fick se fler camoflaugefärgade hoppare under veckan. På onsdagen gjordes en uppvisning av Svenska Fallskärmsförbundets egen uppvisningsgrupp som ofta gör större uppvisningar åt försvaret, bland annat gjordes inhopp på förra årets Pridefestival i Stockholm.

Jens Grahn, Ludde Åkesson och Micke Söderberg deltog, och de hade även med sig Johan Kristoffersson från Gotlands fallskärmsklubb.

Under Almedalsveckan hade de tilldelats en väldigt liten grönyta där idrottsförbunden visade upp sig på Idrottens dag, men det var inga problem för de erfarna hopparna att klämma sig ner mellan murarna, träden och de 300 personerna i publiken. Eventet lockade mycket folk och uppvisningsgruppen fick även ett uppskattat besök från försvarsmaktsledningen.

Och du – blev du sugen på att själv hoppa uppvisning så glöm inte att anmäla dig till lägret i Västerås där inga mindre än Golden Knights är med och coachar!

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512