Narit Pidokrajt sätter personbästa! Foto Ermin Dedic

Årets första precisionstävling gav mersmak för den regerande svenska mästaren Micke Alpfors och för rookien Narit Pidokrajt. När tävlingshelgen var slut åkte de hem med både en silvermedalj och ett personbästa i bagaget.
Så här skriver Micke Alpfors själv om tävlingshelgen på andra sidan sundet.

Två timmar från Malmö ligger Lolland/Falsters flygplats, och arrangörsklubben Faldskaermsklubben, strax norr om färjeläget Rödby. En härlig atmosfär, välkomnande organisation och positiv väderprognos mötte två tävlingssugna svenskar. Tyvärr hade inte fler svenska precisionshoppare möjligheten att deltaga, men i FS-4 hoppade Mattias Nord i det segrande norska laget samt i FS-8 filmade förre VM-silvermedaljören i CRW Tomas Sahlberg. En Skyvan och en Cessna 182 såg till att tävlingen slutfördes på två dagar på lördagseftermiddagen.

I precisionen var de flesta av danska eliten på plats vilka också visat god form på försäsongstävlingar. För mig och Narit var tävlingsformen osäker, men båda laddade för tävling. För mig böjade fredagen började bra med DC och få centimeter, men tyvärr även några mer centimeter än jag hoppats på. Analys av orsak gav svar på lösning som får tränas in framöver. För Narit var de friska och ojämna vindarna svårbemästrade. Första dagen blev inte så bra som han hoppats på, men humöret var ändå på topp inför avslutande fyra omgångar på lördagen. 

Efter en kall natt sovandes i bil och tält inleddes andra tävlingsdagen med strålande väder. Jag låg i delad ledning med Pernille Lykke när omgång sju startade, men fortsatta inte fulländade avslut fyllde på centimeterpotten och finalfajten med Pernille uteblev. Dock blev det en andraplats vilket jag var nöjd med. Pernille är riktigt bra, en av Europas bästa kvinnliga hoppare, så jag får glädjas åt att jag slog alla manliga hoppare.

Narit, som gjorde sin första tävling på SM förra året, var taggad att prestera bättre under dag två. Tips, taktiksnack och intrycken från de andra hopparna gav resultat. Alla de fyra avslutande hoppen blev diskträffar och även ett personligt rekord med tre centimeter.

Både jag och Narit var nöjda med tävlingen och de resultat den gav. Framför allt gav den mersmak att satsa vidare mot kommande tävlingar och mål som sats upp. Tävlingar ställer frågor och ger svar, men är framför allt roligt, inspirerande och ger mentalt stärkande mersmak.

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512