Team Fire. Foto Tomas Almbo

Svenska damlandslaget Team Fire tvingas bryta årets säsong på grund av en ryggskada. "Det är med stor sorg vi nu tvingas meddela att Fire’s resa slutar här halvvägs in i VM-året 2014", skriver de bland annat i ett pressmeddelande.

De senaste åren har bjudit på både pallplatser och rekord, men en skada tvingar nu Team Fire att avbryta årets storsatsning. Läs mer i lagets pressmeddelande här:

Vid vårt träningsläger i Deland i februari-mars 2014 fick Annica Carlsson en hård öppning, vilket resulterade i ryggsmärtor. Trots smärtan kunde lägret genomföras i stort som planerat, och utan att uppsöka läkare på plats. Efter hemkomst till Sverige var dock smärtan fortfarande så hög så Annica tvingades uppsöka läkare. Röntgen visade då på en fraktur på ländkota 5 samt en höjdreducerad disk. En förväntad rehabtid är upp till tre månader.

Nu i början av maj är ryggen fortfarande inte återställd, och det står nu klart att Annica inte kommer kunna genomföra säsongen som planerat. Vi i Fire har utrett olika möjligheter att gå vidare, för att ändå kunna genomföra säsongen, men inte lyckats hitta en fungerande lösning. Skadan har drabbat oss alla hårt, eftersom vi även under tidigare år dragits med skador och sjukdomar.

Det är med stor sorg vi nu tvingas meddela att Fire’s resa slutar här, halvvägs in i VM-året 2014.

Team Fire har sedan starten 2010/2011 bland annat uppnått EM-brons 2013 (damklassen), SM-brons 2013 (öppna klassen), sjundeplats på VM 2012, samt satt ett inofficiellt svenskt snittrekord för damer. Det här är slutet på just den här resan för just oss, men vår långsiktiga målsättning kvarstår – att Sverige även framledes har ett damlandslag i FS4. Vi kommer därför fortsätta att på olika sätt arbeta med att stärka svensk FS-hoppning och främja tränande och tävlande, i synnerhet på damsidan. Ett särskilt lycka till vill vi ge damlaget Nail It, där bland annat vår egen Carolina Nilsson ingår – kör så det ryker tjejer!

Till alla er som gjort den här resan tillsammans med oss eller och som på olika sätt hjälpt oss på vägen – tidigare lagmedlemmar, tränare, samarbetspartner och sponsorer, familj och vänner – stort tack för det fantastiska stödet. Vi kunde aldrig kommit så långt utan er! Ett extra varmt tack vill vi rikta till SFF och Tävlingskommittén för allt stöd vi fått under åren, både före och efter vi blev landslag.

 

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512