När det gäller Idrottonline är vi fortfarande i en fas där vi inte kan besluta hur vi långsiktigt ska integrera det i vårt normala system. Det enda vi vet är att om vi inte använder Idrottonline så blir det inget stöd från RF i form av pengar till tävlande eller SISU-pengar. Det finns idag inget interface mellan Skynet och Idrottonline.

SFF styrelses uppfattning är att Idrottonline inte i dagsläget kan uppfylla de krav på licenshantering som SFF har mot bakgrund av vår delegation att administrera fallskärmshoppning från Transportstyrelsen.

Inför 2013 la Flygsportförbundet manuellt in alla SFFs medlemmar i Idrottonline som en engångsföreteelse så att vi skulle komma igång. Därför finns de flesta medlemmar i Idrottonline förutom nya medlemmar 2013. De måste klubbarna lägga in själva. Tyvärr är det ett dubbelarbete.

SFF har startat en arbetsgrupp som ska hitta en lösning med ett interface som gör att vi bara ska behöva registrera i Skynet. Detta interface är tänkt att automatiskt uppdatera Idrottonline med information i Skynet.

I skrivande stund vet vi inte om detta är möjligt och om Idrottonline tillåter någon sådan lösning. Det ska arbetsgruppen utröna. Vi är dock förmodligen inte de enda i idrottsrörelsen som har detta problem. Niklas Larsson från FKA och Petter Alfsson-Thoor från SFFs sida driver detta arbete. Är det någon/några som har hög kompetens på detta område är ni välkomna att stötta Niklas och Petter. Hör gärna av er till kansliet på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Beklagar allt dubbelarbete! Vi jobbar för fullt att underlätta för er, men tills vi har löst det är det bara för er att lägga in era nya elever i Idrottonline.

SFFs styrelse

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512