Svenska Fallskärmsförbundet, SFF:s Tävlingskommitté, TK, och Stockholms Fallskärmsklubb, SF, har omvärderat beslutet från  21 juni att genomföra SM 2020. I samråd har man nu fattat beslut att ställa in SM 2020.

Tävlingsgrenar det nya beslut berör är följande: FS, VFS, FF, Freestyle, CF, CP, Speed, Precision och WS i alla kategorier. Datum och plats för SM 2021 kommer att diskuteras och fastställas under förbundskonferensen 2020.

 

SM i 10-manna speedformation ligger för tillfället kvar den 29 augusti i Gryttjom. Beslut gällande SM i 10-manna speedformation kommer att fattas tre veckor innan tävlingen, senast den 8 augusti.

SM i Indoor Skydiving ligger också kvar för tillfället den 2-3 oktober. Information kommer ut i augusti, senast den 15 augusti.

 

Flygsportförbundet, FSF, sanktionerar tävling från och med 16 juli om man kan hålla alla regler och restriktioner från RF, FAI, FSF samt SFF:s krav. SF har förberett allt för att göra ett SM säkert och genomförbart genom försiktighetsåtgärder och upprättande av handlingsplan. Dock kan inga garantier ges att ingen blir smittad, inga garantier kan ges att tävlande som kommer för att tävla är friska så även de som ingår i tävlingsorganisationen. Vi har tagit till oss den oro som finns bland flera tävlande gällande Covid-19, resande, restriktion om max 50 deltagare vid event och åldersgrupper med ökad risk.

Det är högst osäkert om det kommer bli ändring gällande riktlinjer och restriktioner i sommar och tidig höst, och då speciellt att max 50 personer vid event. Att genomföra ett stort SM kräver mycket planering och tid.  Att genomföra små SM med fåtal grenar kräver också tid, planering och värdklubbar. Därav har vi beslutat att inte flytta fram SM 2020 utan att ställa in det helt. Vi tar nya tag till nästa år och satsar på säkert SM 2021.

Har du tankar/frågor/funderingar så är du välkommen att kontakta Lena Kaulanen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lena Kaulanen, ordförande i TK via SFF, SFF TK och SF

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512