Svenska Fallskärmsförbundet styrelse har under kvällen den 26:e mars haft ett extra styrelsemöte. Detta med anledning av coronakrisen som påverkar Sverige med dramatiska förtecken. Den sammantagna bilden innehåller en oro för framtiden samtidigt som sjukvården gör fenomenala insatser för att rädda liv. SFF tar situationen på stort allvar och värnar om våra medlemmar samt de som vill prova vår fantastiska sport och SFF vill bidra till att minska smittspridning i samhället som helhet.

Förbundets rekommendation till våra föreningar är att avvakta med hoppning tills vidare. SFF fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvärderar situationen kontinuerligt. Förbundet kommer senast den 15:e april med ny bedömning för ett ställningstagande kring hoppverksamheten. Rekommendationen har föregåtts av en nära dialog med Transportstyrelsen av SFF ordförande Peo Humla, RI Sven Mörtberg och förbundsläkaren Peter Ullström.

- Vi intensifierar nu arbetet i förbundsstyrelsen med särskilt fokus mot expertmyndigheterna och regeringens anvisningar i kombination med Riksidrotts- och Flygsportförbundets hantering säger Peo Humla.

De föreningar som avser att bedriva hoppning ska genomföra en riskanalys och det är enligt SFF förbundsläkare Peter Ullström upp till varje medlem att bedöma om man ska hoppa eller inte. Den som är sjuk ska givetvis hålla sig hemma och den som tillhör någon riskgrupp rekommenderas inte heller åka ut till hoppfältet. Man bör då också tänka på om man har anhöriga hemma som hör till en riskgrupp. De åtgärder som våra expertmyndigheter anvisar för att minska smittspridning ska självfallet vidtas på hoppfälten. Enligt förbundsläkaren är det inte i flygplanet eller frifallet som smittorisken är störst utan på marken.

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512