Sorg
Vi är i sorg. Det som inte får hända har hänt. Hela fallskärms-Sverige är påverkad och vår förlust har satt spår även i den internationella ”hoppvärlden”.
Just nu ligger vårt fokus på att ta hand om våra fallskärmskamrater och anhöriga. Manifestationer genomfördes igår på fallskärmsklubbar runt om i Sverige för att hedra våra omkomna kamrater. Vi är många som är drabbade; både direkt och indirekt.
Svenska Fallskärmsförbundet har alltid en hög beredskap för olika typer av incidenter och började insatser inom minuter från haveriet.
Representanter från Fallskärmsförbundet tog sig direkt till fallskärmsklubben och startade organisering av stöd på plats. Kontakt etablerades bl.a. med kommunens POSOM- grupp och andra externa krisgrupper. Även intern krisledningskompetens anlände till klubben.
En krishanteringsplan sattes i verket som kommer pågå under dagar, veckor och månader framöver. Processer tar tid och måste få göra det.

Säkerhet
Flygoperativa bestämmelser och regler för fallskärmshoppning har funnits sedan SFF:s start 1955 och utvecklas fortlöpande. Bestämmelserna är godkända av Transportstyrelsen. Inom fallskärmsverksamhet är säkerhet central och fokusområde för SFF.
Direkt efter olyckan upprättades kontakt med Polisen och senare med Statens Haverikommission som har ansvar för att utreda flygolyckor. Örebro Fallskärmsklubb och Svenska Fallskärmsförbundet har stått och står till förfogande i deras respektive utredningar. Vi kommer fortsättningsvis att göra vårt yttersta för att stödja utredningen.
SFF har fullt förtroende för utredningsprocessen och under utredningens gång kommer SFF avstå från att spekulera eller uttala sig om orsakerna till haveriet.

Dagen efter olyckan besökte avdelningschefen från Statens Haverikommission, Peter Swaffer, klubben och informerade hoppare och anhöriga om SHK:s arbete och hur det kommer fortskrida. Alla fick möjlighet att ställa frågor och detta var still stort stöd.
Idag lördag har Polisens DVI-grupp (Disaster Victim Indentification) gjort motsvarande besök. Vi har förståelse för att rutiner måste följas och vi förhåller oss till detta.

Stöd från omvärlden
Hela Fallskärms-Sverige är överväldigade över det stöd som visats från så många olika håll runt om i landet och världen, allt från andra klubbar, flygverksamheter men också från allmänheten. Och för detta sänder vi vårt varmaste tack.

Vi befinner oss i ett oerhört svår situation och all kärlek och omtanke hjälper oss framåt i vårt sorgearbete.

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512