Fredag 9 juli 11.25

Svenska Fallskärmsförbundet informerades under torsdagskvällen om att en flygolycka inträffat med ett hoppflygplan, på Örebro flygplats. Flygplanet var av modell DHC-2T Turbo Beaver (SE-KKD) tillhörandes Skånes Fallskärmsklubb och var inhyrt för en hoppvecka i Örebroklubben. Med på flygplanet var pilot och åtta fallskärmshoppare, samtliga personer ombord har förolyckats.

- SFF vill uttrycka sitt djupa deltagande i sorgen och tankarna går till de omkomna, deras anhöriga och medlemmarna på plats. Förbundets främsta fokus nu är att finnas där som stöd och resurs för anhöriga och medlemmar i denna svåra stund, säger Sebastian Croon, ordförande i SFF. 

Vi avstår från att kommentera orsak och händelseförlopp för att inte föregå Haverikommissionens utredning och slutsats.

Fredag 9 juli 17.40

Under fredagen har krishantering pågått vid Örebro fallskärmsklubb. Polisen har informerat anhöriga men kan ännu inte gå ut med information om vilka personer som fanns ombord på planet. Detta med anledning av den identifieringsprocess som pågår. Trots att namnen står på liftens "load sheet" kan det inte förutsättas att det var de personerna som befann sig i planet när det havererade.

- Det är ett arbete som görs i samarbete med rättsmedicin och det tar sin tid. När identiteten har säkerställts kommer vi att kontakta de anhöriga, säger Lars Hedelin, presstalesperson hos polisen.

Därefter kommer namnen att offentliggöras. Hur lång tid den här processen kommer att ta kan Lars Hedelin inte svara på i nuläget och han konstaterar att det är ett arbete som behöver få ta tid.

Svenska Fallskärmsförbundets styrelse vill tacka för alla de kondoleanser som strömmat in under dagen. Dessutom vill vi ge en stor eloge till alla medlemmar ute i landet som sluter upp och i denna svåra stund finns där för varandra. Alla de fina egenskaperna som kommer fram gör oss glada och stolta mitt i allt det mörka.

För att hedra de omkomna uppmuntrar vi alla fallskärmsklubbar och alla andra som önskar att hålla en tyst minut klockan 19.20, ett dygn efter olyckan

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt

Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Organisationsnummer 

898200-2902


Bankgironummer
414-5512