Ska du tävla utomlands eller medverka på ett internationellt rekordförsök 2020?

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stipendiet delas ut årligen till kvinnliga flygsportare.

 

Instruktion hur man ansöker:

I ansökan ska anges vem man är, vilken klubb man representerar, vad man sysslar med och vad man avser göra med stipendiet om man erhåller det. I första hand stödjer fonden ansökningar som är relaterade till tävling och utbildning men det går också att söka för arrangemang av olika slag. Ansökningar som har flera flygsportgrenar som målgrupp prioriteras.

Ansökan ska vara Svenska flygsportförbundet tillhanda senast 31 januari

Ansökningsformuläret hittar du här:

Kvinnliga fallskärmshoppare som erhållit stipendiet de senaste tio åren:

2018 Gunilla sigurd

2017 Ulrika Nyberg

2016 Marie Sjödin

2014 Hella Stening och Team Fire (Annica Carlsson, Helena Hanses, Åsah Helenius, Elisabeth Wetterlund, Carolina Nilsson)

2011 Annika Burström

2010 Emma Eriksson

2009 Jenny Rosén

 

I samband med den tragiska flygolyckan vid Umeå Fallskärmsklubb den 14 juli, startade Statens Haverikommission en utredning med syftet att klarlägga orsaker till olyckan och målsättningen att förhindra liknande incidenter i framtiden.  Haverikommissionens lämnade i september 2019 en statusrapport, vilket tydliggjorde att flygplanet vid start varit för tungt och haft sitt tyngdpunktsläge något för långt bak i förhållande till sitt massa- och balansdiagram för den specifika flygplanstypen. Transportstyrelsen begärde kort efteråt att SFF skulle kontrollera procedurer och säkerställa att samtliga fallskärmsklubbar har kunskap om betydelsen att efterfölja gällande vikt- och balansvärden under utövandet av fallskärmshoppning. Dessutom skulle förbundet tillse att procedurer och rutiner efterföljs i den dagliga verksamheten.

 

Svenska Fallskärmsförbundet organiserade en arbetsgrupp med riksinstruktör Sven Mörtberg, ordförande i flygkommittén Pelle Scherdin och sakkunniga inom förbundet. Arbetsgruppen har på kort tid fullföljt uppdraget i nära dialog med Transportstyrelsens flyginspektörer och producerat en åtgärdsplan som uppfyller Transportstyrelsens höga kravbild. Åtgärdsplanen kommer att delges landets samtliga hoppare under förbundets Safety day i april 2020. Vidare kommer den samlade pilotkåren samlas för utbildning och att starta ett erfarenhetsforum för flygsäkerhetsfrågor.  

 

Transportstyrelsen är tillfreds med de åtgärder som SFF planerar att genomföra 2020 och framåt. Det årliga delegationsavtalet är stiftat, vilket skapar rätt förutsättningar för fallskärmshoppning från den 1 januari 2020 och under 1,5 år framåt.

 

- Jag har följt arbetet med framtagningen av åtgärdsplanen, riskanalysens innebörd och nödvändig dokumentation. Dessa är ett helhetsgrepp för att bibehålla en god flygsäkerhet och i slutändan säker hoppning. Jag är väldigt glad över arbetsgruppens resultat och den nära dialog som etablerats med Transportstyrelsen. Nu ska vi under 2020 implementera dessa åtgärder inom hela fallskärmssporten och det kommer bli givande att följa detta bland medlemmar och våra skickliga piloter, säger Peo Humla, ordförande Svenska Fallskärmsförbundet.

 

Vid eventuella frågor, kontakta RI Sven Mörtberg på kansliet.

Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel: 021-414110

Laget Purple Pain med Maja Vesterberg och Martin Hovmöller vann första officiella SM i vingdräktsflygning inomhus. Silvermedaljen knep laget Team II Sung med Philip Han och Mikael Johansson. Bronset gick till laget Joda - Johan Hallencreutz och Daniel Hedblad.

Från och med årsskiftet upphör vi med att skicka ut licensbrickor vid förnyelse och inför istället digital licens. Det är en miljömedveten och kostnadsbesparande åtgärd.

Prenumerera

Fyll i din e-postadress för att få ett mejl när det kommer nya nyheter och artiklar på SFF.se:

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

E-post 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontaktperson vid olycka utomlands
Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Presskontakt
Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Övriga presskontakter
Per - Olov Humla, Ordförande SFF
076-008 70 73
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 

Organisationsnummer 

898200-2902
Bankgironummer
414-5512