Swedish license

För att kunna hoppa fallskärm behöver du ha en giltig licens. Licensen måste förnyas för varje nytt kalenderår och det gäller alla medlemmar i Svenska Fallskärmsförbundet, nya som gamla.

Du som vet hur det går till att förnya licensen kan gå direkt till SkyNet här.
 

Fyra steg ska klaras av innan kansliet skapar och skickar ut din licensbricka:
1. Betala årsavgiften (2200 kronor 2019)
2. Logga in i administrationssystemet SkyNet. Kontrollera uppgifterna och ansök.
3. CI, din chefsinstruktör, godkänner din ansökan.
4. RI, vår riksinstruktör, godkänner din ansökan.
 
När alla fyra steg är klara kan kansliet skapa licensbrickan och skicka den till dig med post. (Men du kan hoppa i alla svenska klubbar så fort riksinstruktören, RI, har godkänt din ansökan i SkyNet, även utan en bricka i handen).
Den här processen tar gott och väl ett par veckor. Betala och ansök därför i god tid innan du planerar att göra ditt första hopp för säsongen!
 
Steg 1 - betala årsavgiften
Börja med att betala årsavgiften (klubbavgiften + medlemsavgiften i förbundet) till det konto som din klubb använder för det ändamålet. Hur stor klubbavgiften är får du reda på i din klubb. Medlemsavgiften i förbundet för 2019 är 2200 kr.
 
Om du redan har förnyat din licens för innevarande år och ska uppdatera den till en högre licensgrad eller komplettera dina instruktörsbehörigheter, då kan du förstås hoppa över det här första steget.
 
Steg 2 - logga in i SkyNet, kontrollera & ansök

Logga in i SkyNet här. 

- Har du glömt ditt användarnamn eller lösenord skriver du ditt licensnummer/medlemsnummer som användarnamn. Ange "glömt" som lösenord. 
Då skickas ett nytt lösenord ut till den e-postadress som du har uppgett till förbundet när du senast förnyade. (Glöm inte att kolla din skräppost).
 
- Om fel e-postadress är inlagd, om e-postadress saknas eller om du inte vet ditt licensnummer, skickar du ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du uppger personnummer, namn, klubb och den e-postadress du vill registrera i systemet.
 

- Om du inte vet ditt licensnummer och har en vän som kan logga in i skynet kan hon eller han söka på ditt namn och ta fram ditt licensnummer.

När du är inloggad i SkyNet:
 
- Kontrollera adressuppgifterna. Det är till postadressen du ser här som licensbrickan skickas. Till samma adress skickas också medlemstidningen Svensk Fallskärmssport fem gånger om året.
 
- Ansök om din licensgrad och eventuella instruktörsbehörigheter. (AFF betyder t ex inte att man gick AFF-kurs som elev utan det är beteckningen på instruktörsgraden AFF-instruktör.)
 
- Kontrollera att ansökan sker i rätt klubb.
 
- Kontrollera alla uppgifter en gång till för säkerhets skull.
 
- Klicka på knappen Ansök!
Steg 3 - CI godkänner din ansökan
Innan du kan få licensen postad till dig från förbundets kansli måste din CI (chefsinstruktören i din klubb) godkänna din ansökan. För att hon/han ska kunna godkänna din ansökan (som du gör i steg 2) måste du också ha klarat av steg 1 - du måste ha betalat årsavgiften till din klubb och Svenska Fallskärmsförbundet. 
 
Steg 4 - RI godkänner din ansökan
När steg 1-3 är klara behöver också RI, riksinstruktören godkänna din ansökan.
Sedan skapas din licens på förbundets kansli och skickas sedan med posten till den adress du har uppgett och kontrollerat. Räkna med att det tar mellan en och två arbetsveckor från det att din CI godkänner din ansökan tills licensen når dig med posten.
 
Skulle punkterna 1-4 vara uppfyllda men du inte har hunnit få licensbrickan med posten finns det ändå en möjlighet för dig att hoppa fallskärm.
Då får du be manifestorn på den klubb där du tänkte hoppa logga in i SkyNet och kontrollera att din licens är förnyad.
 

Kontakta oss

Adress
Sjöhagsvägen 2
721 32 Västerås

Telefon Kansliet
+46 21-414110

Kontaktperson vid olycka utomlands
Petter Alfsson-Thoor, kanslist och riksinstruktör
021-41 41 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Presskontakt
Anna Oscarson, Kommunikationsansvarig SFF
073-7657571
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Övriga presskontakter
Per - Olov Humla, Ordförande SFF
076-008 70 73
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
samt
Gunilla Sigurd, vice Ordförande
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070-620 26 07

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Organisationsnummer
898200-2902
Bankgironummer
414-5512